В Свищов бе представена книгата „Заточеникът“ на свищовската авторка Елена Ангелова-Богданова
Медиа:

Със специални думи авторката благодари на доц. д-р Юлия Николова, за нейното доверие и насърчаване при написването на книгата

В препълнената изложбена зала на къщата музей „Алеко Константинов“ бе представена книгата „Заточеникът“ на свищовската авторка и учител по български език и литература Елена Ангелова – Богданова.
Интересното в книгата е, че макар да е съсредоточена върху основата на случилото се в Свищов през 1867 година и спомените на заточените в Диарбекир, в нея се описва образът на поборника-заточеник не толкова като страдалец и мъченик, а разкрива света на възрожденския българин и неговото заточеническо битие, в което „своето“ – българското, опитомява чуждостта по принципа на собственото оцеляване и спасение.
На представянето Елена Ангелова – Богданова благодари на своя издадел Райна Константинова, на община Свищов и на своето семейство за подкрепата, като специални думи тя отправи към краеведа доц. д-р Юлия Николова, за нейното доверие и насърчаване при написването на книгата.
На културното събитие присъстваха представители на общинското ръководство в лицето на зам.-кмета д-р Анелия Димитрова и секретарят на Общината Любомира Петрова, както и десетки културни деятели, представители на различни институции, и граждани.