ВЪЗПИТАНИК НА СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“ Е СРЕД ОТЛИЧЕНИТЕ МЛАДИ ЛИДЕРИ В СТИПЕНДИАНТСКА ПРОГРАМА НА КОМПАНИЯТА „HUAWEI“
Медиа:

Възпитаник на СУ „Николай Катранов“ е сред отличените млади лидери в стипендиантската програма на компанията „Huawei“  – „ICT Talents Training Seeds for the Future“, която подкрепя млади хора със задълбочени интереси в областта на информационните и комуникационните технологии. Това е 26-годишният Константин Ангелов от Випуск 2015 на училището.

Стипендиантската програма на „Huawei“ се провежда за втора поредна година в България, като целта й е да подготви участващите в нея студенти за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, както и да обогати лидерските им умения. Отличените получават и персонален стипендиантски пакет на стойност 2000 евро.

Наградите бяха връчени на официална церемония в столицата от държавни ръководители и преподаватели от висши учебни заведения, като грамотата и наградата на Константин Ангелов му бяха връчени от ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи проф. д-р Миглена Темелкова.

Константин Ангелов е лингвист и преводач от немски и френски език с професионален опит в сферата на международния туризъм, управлението на човешки ресурси и бизнес процеси. В момента работи като бизнес анализатор за френската IT компания „Atos“. Завършил е с отличие Великотърновския университет – специалност „Приложна лингвистика“, магистърска програма по администрация и бизнес управление към университета в Нант, Франция, и Специализирания институт на франкофонията по администрация и мениджмънт (ESFAM). Продължава да надгражда знанията си, като следва магистратура „Анализ на данни със специализиран софтуер“ в УНСС.

 

По информация на СУ „Николай Катранов“

 

Искате ли да споделите Вашето мнение по тази новина? Пишете ни на obrazovanie@svishtov.bg  или коментирайте на страницата ни във Facebook